VEZI programul simularilor la EVALUAREA NATIONALA SI BAC 2014!

Elevii si prescolarii s-au reintors la cursuri dupa o vacanta de o saptamana, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Elevii si prescolarii din Bucuresti si 14 judete au stat acasa si in saptamana dinaintea vacantei intersemestriale din cauza vremii nefavorabile.

In cazurile in care situatia scolara pe semestrul I nu a putut fi incheiata intrucat nu s-a putut desfasura activitatea didactica din caza conditiilor meteo aceasta va fi incheiata in primele zile ale semestrului II potrivit normelor in vigoare.

Vacanta de primavara este cuprinsa intre 12 si 22 aprilie, iar cursurile se vor desfasura din 23 aprilie pana pe 20 iunie. Vacanta de vara va incepe sambata, 21 iunie, si se va incheia duminica, 14 septembrie.

In zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri. Unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice data de 5 iunie – Ziua invatatorului, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar.

Saptamana 7-11 aprilie din semestrul al doilea este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, avand un orar specific, precizeaza MEN.

Tezele din semestrul al II-lea se vor sustine pana la data de 23 mai.

In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar.

Semestrul al II-lea

Cursuri: luni, 10 februarie 2014 – vineri, 11 aprilie 2014.

Vacanta de primavara: sambata, 12 aprilie 2014 – marti, 22 aprilie 2014.

Cursuri: miercuri, 23 aprilie 2014 – vineri, 20 iunie 2014.

Vacanta de vara: sambata, 21 iunie 2014 – duminica, 14 septembrie 2014.

Saptamana 7-11 aprilie 2014 din semestrul al doilea este saptamana dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, avand un orar specific.

Scopul acestui program este implicarea tuturor prescolarilor si elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale.

Evaluarea nationala si Bacalaureat – 2014

Ministerul Educatiei Nationale a stabilit ca simularile examenelor nationale din anul scolar 2013-2014 sa se desfasoare in zilele de 18, 19 si 20 februarie (Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 3, 4, 5 si 7 martie (Bacalaureat). In premiera, incepand din acest an, se organizeaza simulari si pentru elevii de clasa a XI-a.

„Elevii vor fi evaluati din materia parcursa pana la data sustinerii trestului. Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima data bacalaureatul, vor sustine doar doua probe: romana si matematica sau istorie”, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2014, Sesiunea iunie-iulie 2014

26-30 mai 2014: Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen.

30 mai 2014: Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a.

10-12 iunie 2014: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A.

11-13 iunie 2014: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B.

16-20 iunie 2014: Evaluarea competentelor digitale – proba D.

23-27 iunie 2014: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C.

30 iunie 2014: Limba si literatura romana – proba E) a) – proba scrisa.

1 iulie 2014: Limba si literatura materna proba E) b) – proba scrisa.

2 iulie 2014: Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisa.

4 iulie 2014: Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E) d) – proba scrisa.

7 iulie 2014: Afisarea rezultatelor (pana la ora 12.00).

7 iulie 2014: Depunerea contestatiilor (orele 12.00-16.00).

8-10 iulie 2014: Rezolvarea contestatiilor.

11 iulie 2014: Afisarea rezultatelor finale.

Simularile au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Modificari importante cu privire la evaluarea nationala 2014

Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2013-2014, sunt: Limba si literatura romana (18 februarie), Limba si literatura materna – pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (19 februarie) si Matematica (20 februarie). Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2013-2014 are urmatorul calendar: Limba si literatura romana (3 martie), Limba si literatura materna (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) si, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii (7 martie). Toate probele sunt scrise. Afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se consemneaza in catalog.

In vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

Examenele Evaluarii Nationale 2014 pentru elevii clasei a VIII-a vor incepe in 23 iunie. Ordinul privind organizarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2013-2014 prevede ca exemenele vor incepe cu proba scrisa la Limba si literatura romana, iar pe 1 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Examenul va fi supravegheat video si in 2014, iar camerele vor fi instalate si in salile in care se descarca subiectele, precum si in salile in care se evalueaza lucrarile scrise.

Calendarul Evaluarii Nationale 2014

Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie

Inscrierea la Evaluarea Nationala: 16-18 iunie

Limba si literatura romana – proba scrisa: 23 iunie

Limba si literatura materna – proba scrisa: 24 iunie

Matematica – proba scrisa: 25 iunie

Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00): 27 iunie

Depunerea contestatiilor (orele 16.00-20.00): 27 iunie

Rezolvarea contestatiilor: 28 iunie-30 iunie

Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii: 1 iulie

Evaluare si la clasele mici

Potrivit MEN, in anul scolar in curs, aceste evaluari se vor desfasura in doua sesiuni, in perioada 6-29 mai, dupa cum urmeaza: prima sesiune in perioada 6-15 mai iar a doua sesiune in perioada 20-29 mai.

Prima sesiune de evaluari va avea urmatorul calendar:

clasa a II-a (6 mai: Limba romana – scris si citit, 7 mai: Limba materna – scris si citit, 8 mai: Matematica)

clasa a IV-a (13 mai: Limba romana – Limba materna, 14 mai: Matematica)

clasa a VI-a (14 mai: Limba si comunicare, 15 mai: Matematica si stiinte).

MEN precizeaza ca sesiunea a doua de evaluari este destinata elevilor care au absentat din motive intemeiate la prima sesiune.

Sesiunea a doua va avea urmatorul calendar:

clasa a II-a (20 mai: Limba romana – scris si citit, 21 mai: Limba materna – scris si citit, 22 mai: Matematica)

clasa a VI-a (27 mai: Limba si comunicare, 28 mai: Matematica si stiinte)

clasa a IV-a (28 mai: Limba romana – Limba materna, 29 mai: Matematica).

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.