DOSARUL TRANSFERURILOR: Declaratie socanta a lui Mircea Lucescu despre condamnari

mircea lucescu

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 4 martie, la inchisoare cu executare pe toti cei opt oameni din fotbal judecati in dosarul transferurilor.

Antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat, intr-o emisiune TV, ca a fost o greseala faptul ca inculaptii in Dosarul transferurilor au fost judecati de doua femei care habar n-au ce inseamna fotbalul, precizand ca procurorii au fost mai umani decat judecatoarele in acest caz.

(n.r. – Sentintele in Dosarul Transferurilor) au avut o imagine total negativa (n.r. – in strainatate). Ce m-a surprins pe mine este ca s-au luat niste decizii pe un cod penal actual, iar greselile care s-au facut, s-au facut foarte demult, atunci cand se puteau face o multime de greseli in Romania, pentru ca nu intamplator in acea perioada au aparut foarte multi oameni cu foarte multi bani, in politica, in mediul social… Era o perioada in care te ajuta putin capitalismul romanesc, la suprafata. Daca ar fi sa-i judecam pe toti ceilalti in functie de ceea ce au facut in perioada aceea, ar insemna ca foarte multi sa platesca cu varf si indesat, ceea ce mi se pare exagerat. Cred ca era de ajuns o amenda foarte, foarte serioasa si nu privare de libertate. Cred ca asta a fost o foarte mare greseala si faptul ca ei au fost judecati de doua femei care habar n-au ce inseamna fotbalul… Cred ca mai umani au fost in aceasta situatie procurorii care au cerut o pedeapsa mai mica. Femeile au incercat sa mareasca aceasta, sigur, ca o chestie de prestigiu profesional pentru ele. Privarea de libertatea este lucrul cel mai scump din lume. Libertatea este cea mai importanta. Lumea, de-a lungul sutelor de ani, miilor de ani, s-a luptat pentru libertate. Eu ca om m-am simtit diminuat. Nu exista niciun motiv sa se ajunga la astfel de pedepse. Tinand cont si de faptul ca oamenii aceia au adus foarte, foarte mari si foarte multe beneficii fotbalului romanesc. Asa cum au fost ei. Dupa Revolutie, au fost momente grele in toate domeniile de activitate. Trebuia neaparat sa o facem cu fotbalul, ca sa se discute zile intregi la televiziuni, saptamani intregi. Imi pare rau ca s-a intamplat si imi pare rau pentru oamenii aceia si pentru familiile lor”, a spus Mircea Lucescu la Dolce Sport.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 4 martie, la inchisoare cu executare pe toti cei opt oameni din fotbal judecati in dosarul transferurilor.

Astfel, fostul actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a primit trei ani si opt luni, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica – trei ani si sase luni, fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, si fostul impresar Ioan Becali – cate sase ani si patru luni, impresarul Victor Becali – patru ani si opt luni, fostul presedintele al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu – trei ani si patru luni, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal – trei ani, o luna si zece zile, iar fostul actionar al FC Dinamo si U Craiova, Gigi Netoiu – trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.