Home Sport Liga Campionilor: Finala se joaca intre Bayern Munchen si Chelsea Londra

Liga Campionilor: Finala se joaca intre Bayern Munchen si Chelsea Londra

Finala Ligii Campionilor care va avea loc pe 19 mai la Munchen se va disputa intre Bayern Munchen si Chelsea Londra. O misiune destul de grea pentru nemti avand in vedere ca meciul se disputa la ei acasa.

fc barcelona - chelsea londra
fc barcelona – chelsea londra
Formatia Bayern Munchen s-a calificat in finala Ligii Campionilor, in urma victoriei, scor 4-3, dupa executarea loviturilor de departajare, din meciul cu Real Madrid, de pe Santiago Bernabeu, din mansa secunda a semifinalelor competitiei.
La finalul celor 90 de minute de joc, scorul a fost de 2-1 pentru Real, dupa ce in tur Bayern castigase tot cu 2-1, astfel ca partida a ajuns in prelungiri. Golurile au fost marcat de Cristiano Ronaldo ‘6 (penalti) si ’14 pentru Real Madrid, in timp ce pentru Bayern a inscris prin Robben ’27 (penalti).
La loviturile de departajare, pentru Real a marcat Xabi Alonso, iar Cristiano Ronaldo, Kaka si Sergio Ramos au ratat.
Pentru Bayern au marcat Alaba, Gomez si Schweinsteiger, iar Kroos si Lahm au ratat.
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira – Di Maria (Kaka ’75), Özil (Granero ‘111), Ronaldo – Benzema (Higuain’106). Antrenor: Jose Mourinho
Bayern Munchen: Neuer – Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba – Schweinsteiger, Luiz Gustavo – Robben, Kroos, Ribéry (Muller ’95) – Gomez. Antrenor: Jupp Heynckes
Meciul a fost condus de o brigada din Ungaria, cu Viktor Kassai la centru, ajutat la cele doua linii de Gabor Erös si György Ring, in timp ce Mihaly Fabian a fost rezerva.
Asistenti suplimentari au fost István Vad si Tamás Bognar.

Celalalt meci, unde Chelsea Londra, care s-a calificat in finala Ligii Campionilor pentru a doua oara in istorie, a incheiat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat marti seara, pe Camp Nou, in fata detinatoarei titlului, FC Barcelona, in mansa secunda a semifinalelor competitiei.
Pentru FC Barcelona au marcat Busquets ’35 si Iniesta ’43, iar pentru Chelsea au inscris Ramires ’45+1 si Torres ’90+2.
In minutul 49, Lionel Messi a ratat o lovitura de la 11 metri, acordata dupa un fault al lui Drogba asupra lui Fabregas.
Chelsea a evoluat cu un jucator mai putin, cand in minutul 37, capitanul echipei John Terry a fost eliminat dupa ce l-a lovit cu genunchiul in spate pe Alexis Sanchez.
Ambele echipe au fost nevoite sa faca schimbari inca din prima repriza, Cahill (Chelsea) si Pique (FC Barcelona) accidentandu-se, ultimul fiind transportat la spital.
FC Barcelona: Valdes – Mascherano, Pique (Alves ’26), Puyol – Fabregas (Keita ’74), Xavi, Busquets, Iniesta – Cuenca (Tello ’68), Messi, Alexis Sanchez. Antrenor: Josep Guardiola
Chelsea Londra: Cech – Ivanovici, Cahill (Bosingwa ’12), Terry, Cole – Meireles, Mikel, Lampard – Ramires, Drogba (Torres ’80), Mata (S. Kalou ’58). Antrenor: Roberto di Matteo
Partida a fost arbitrata de turcul Cuneyt Cakır, ajutat de asistentii Bahattin Duran si Tarik Ongun, in timp ce rezerva a fost Fırat Aydınus.
Asistenti suplimentari au fost Huseyin Goçek si Bulent Yıldırım.
Chelsea a jucat pentru a sasea oara in semifinalele Ligii Campionilor in ultimele noua sezoane, la fel ca si FC Barcelona. Londonezii au reusit sa treaca de aceasta faza doar in sezonul 2007-2008, cand echipa era antrenata de Avram Grant si cand a pierdut finala competitiei in fata Manchester United.
Finala Ligii Campionilor este programata la 19 mai, pe Allianz Arena din Munchen.

Exit mobile version