Ongenda a plecat în Cipru

Acest transfer este văzut ca o decizie bună. „E o echipă care are şanse să joace cel puţin în Europa League”, este de părere Eric de Oliveira.

Francezul Hervin Ongenda (26 de ani) a plecat de la FC Botoşani şi a semnat cu Apollon Limassol, liderul campionatului din Cipru.

Intrat în ultimele şase luni de contract, playmaker-ul francez şi-a exprimat dorinţa clară de a pleca de la clubul lui Valeriu Iftime, iar omul de afaceri din Moldova a reuşit să obţină 200.000 de euro, plus bonusuri, în schimbul celui mai bun jucător al echipei.

În cadrul emisiunii Fotbal Show, unul din cei mai buni străini din istoria primei ligi, Eric de Oliveira a comentat situaţia lui Ongenda. Brazilianul consideră că fostul jucător al celor de la Botoşani a făcut bine că a semnat cu Apollon, deoarece are şansa de a juca într-o cupă europeană.

„Părerea mea e că a făcut foarte bine. E o echipă care are şanse să joace cel puţin în Europa League. La noi mi se pare că fotbalul merge tot mai rău. Ongenda are un nivel peste fotbalul din Liga 1 şi dacă e bine pentru club şi el, atunci e bine. Cred că a ales unde e mai bine”, a spus Eric de Oliveira, pentru Look Sport.

Dorit de FCSB, care a pus pe masă o ofertă în valoare de 600.000 de euro şi un salariu lunar de 20.000 de euro, Ongenda îi părăseşte pe cei de la FC Botoşani pentru a doua oară în carieră. Talentatul mijlocaş ofensiv a mai plecat la Chievo, în 2020, pentru aproximativ 450.000 de euro, revenind în Moldova după o experienţă nereuşită în fotbalul italian.

Sursa: Look Sport

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.