Home Sport SURPRIZA in prima etapa a campionatului national de fotbal din Romania! (FOTO)

SURPRIZA in prima etapa a campionatului national de fotbal din Romania! (FOTO)

Sezonul fotbalistic 2017-2018 din tara a inceput in weekend-ul trecut si nu a fost lipsit de surprize. Multe echipe din Liga I au suferit modificari majore, avand multi jucatori la final de contract.

In ultimul meci din prima etapa din Liga I, si FC Botosani, si CFR Cluj s-au prezentat pe teren modificari majore de jucatori, dar si tehnica de joc. De aceea, partida dintre cele doua „combatante” era ata de mult asteptat atat de staff-urile celor doua echipe, cat si de suporteri.

Dar, chiar din prima etapa, FC Botosani a realizat surpriza etapei. A remizat pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 1-1, nesansa a facut ca echipa sa nu obtina 3 puncte.

Hoban, unul dintre cei 15 jucatori adusi de ardeleni in aceasta vara, a marcat primul gol al meciului dupa 10 minute, cu un sut pe sub portarul Cobrea.

Andrei Burca a egalat pentru moldoveni in minutul 30, cu o lovitura de cap de langa Culio, mingea venind din corner.

Ardelenii au suferit si mai mult in ultimele 18 minute cand au ramas in 10 dupa ce Omrani a vazut al doilea cartonas galben pentru o simulare in careu.

Omrani a primit balonul pe partea dreapta si a patruns in careu, unde a fost impiedicat de Musat sa inainteze. Fotbalistul CFR-ului a cerut lovitura de la 11 metri, dar centralul partidei nu a ezitat si i-a aratat cartonasul galben pentru simulare.

A fost al doilea „galben” vazut de Omrani, care si-a lasat echipa in 10 oameni pentru mai multe de un sfert de ora, spre disperarea lui Dan Petrescu.

„Jocul s-a rupt in momentul in care Omrani a fost eliminat la o faza clara de penalty. Azi am pierdut clar doua puncte din cauza arbitrului. Nu-l condamn, cred ca n-a vazut. Dar, daca tu nu esti sigur, nu dai «rosu». Nu poti sa rupi jocul asa! A fost o greseala capitala. Nu ma tem de arbitraj. Inainte imi era frica, acum sunt convins ca gresesc pentru ca asa vad ei”, a declarat antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, la conferinta de presa.

Inclusiv, Costel Enache, noul antrenor de la FC Botosani, s-a aratat multumit de evolutia jucatorilor sai in prima etapa.

„Ne bucuram ca am reusit sa facem spectacol, dar meritele le au jucatorii. Am avut o echipa motivata. Secretul e la ei. Am gasit un grup unit, matur, cu oameni care stiu ce-si doresc. Ne-am dorit sa castigam, sa facem un joc care sa atraga oamenii la stadion. Eu imi doresc ca toti jucatorii pe care-i avem acum sa iasa in evidenta si sa ajunga undeva mai sus, pentru a face performanta”, a declarat antrenorul de la FC Botosani, Costel Enache, la conferinta de presa.

Urmatoarea partida a formatiei FC Botosani va fi duminica seara, de la ora 21.00, pe Stadionul din Stefan cel Mare, in fata lui Dinamo Bucuresti.

Echipele de start:

FC Botosani: Cobrea – Ungurusan, Miron, Burca, Musat – Bordeianu, Cucu – L. Bus, Morutan, Golofca – D. Popa

Rezerve: Ed. Pap, Tarsa, Serediuc, Tincu, Patache, Ciaccheri, Fulop

CFR Cluj: Vatca – Manea, Luchin, Vinicius, Camora – Paun, Culio, Hoban, Deac – Omrani, Bokila

Rezerve: Duka, Rus, Muresan, Vlad, Nistor, Coman, Nouvier

Exit mobile version