Home Sport Victorie superba a fotbalistilor de la FC Botosani in fata celor de...

Victorie superba a fotbalistilor de la FC Botosani in fata celor de la – ASA Tg. Mures

Fotbalistii de la FC Botosani au dat o proba de vointa si lupta crancena pe teren, in meciul pe care l-au sustinut, luni seara, pe „Municipal”. Condusi initial cu 2-0, s-au mobilizat si, pana la finalul meciului, conduceau ei partida la diferenta de doua goluri.

Cu 4-2 s-a incheiat meciul dintre FC Botosani si ASA Tg. Mures, suporterii veniti pe stadion sa urmareasca partida fiind pana la final in culmea fericirii, dupa un joc care a fost spectacol de cea mai buna calitate. Unii dintre cei prezenti pe stadion i-au spus chiar thriller meciului care i-a purtat din emotie in emotie.
 
 
Echipele la fluierul de inceput al meciului:
 
FC Botosani: Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Florin Plamada, Andrei Miron, Nicolae Vlad Musat, Catalin Golofca, Gabriel Vasvari (capitan), Mihai Bordeianu, Mihai Roman, Deivydas Matulevicius si Victor Astafei. 
 
Rezerve: Lorand Fulop, Calin Albut, Razvan Greu, Andrei Herghelegiu, Alexandru Ichim, Sergiu Popovici si Willie Hortencio Barbosa.
 
ASA Targu Mures: Adrian Viciu, Alin Dobrosavlevici, Ianis Zicu, Andrei Cordos, Romeo Surdu, Raul Costin, Claudiu Belu- Iordache, Gabriel Matei, Benjamin Kuku, Gabriel Muresan si Marius Constantin. 
 
Rezerve: Gaston Mendy, Bogdan Moga, Andrei Ciolacu, Norbert Feketics, Octavian Deaconu, Robert Candrea si Darius Ursu.
 
 
Primele minute de joc nu dau nicidecum impresia luptei aprige care avea sa urmeze. Ritmul este lent, botosanenii irosesc, in minutul 13,00,  o ocazie de a marca, iar în minutul 19.00 toti sunt luati prin surprindere, chiar si portarul botosanean, de un prim gol, marcat de Ianis Zicu. Scorul devine 0-1, modificarea de pe tabela de marcaj aducand dezamagire si nervi in randul botosanenilor din tribune.
 
 
Fotbalistii botosaneni inca nu reusesc sa se mobilizeze, ataca in minutul 26,00, dupa un fault comis de Kuku, dar nu schimba situatia de pe tabela. 
 
Cateva minute mai tarziu suteaza spre poarta muresenilor si Victoras Astafei, dar fara a-l pune in dificultate pe portarul Adrian Viciu.
 
 
Tensiunea pe teren e ridicata, suporterii botosaneni devin din ce in ce mai vocali, suparati ca scorul ramane neschimbat. Avea sa se schimbe in minutul 39,00, dar fara sa aduca bucurie in partea botosaneana, ci extaz in randul muresenilor. Matei a sutat spre poarta si a marcat. Parea ca victoria in meci este deja decisa, intra lupta avea sa se incinga abia de acum. In ultimul minut al primei reprize, dupa ce s-a dictat o prelungire de doua minute, o expozie de speranta se arata in randul botosanenilor. Bordeianu inscrie si scorul devine 1-2. Mai tarziu, dupa incheierea meciului, tehnicianul botosanean Leo Grozavu avea sa declarare despre momentul primului gol, marcat de Bordeianu: „Am stiut, din acel moment, ca Dumnezeu o sa ne ajute”. Si asa a fost. Ce a urmat in a doua repriza a fost o revenire miraculoasa a fotbalistilor botosaneni.
 
 
La pauza tensiunea intre cele doua echipe era maxima, in tunel, la regtragerea spre vestiare, simtindu-se asta din plin, ba chiar, managerul general al ASA, Daniel Stanciu, nervos, l-a impins pe seful firmei de paza. Gest care nu a ramas netaxat de suporterii botosaneni, care i-au platit mureseanului cu huiduieli din plin, chiar de la inceputut reprizei secunde. 
 
Cea de-a doua repriza incepe cu o schimbare la FC, Willie Barbosa intra in locul lui Mihai Roman, iar ceva mai tarziu, Andrei Herghelegiu il inlocuieste pe teren pe Mihai Bordeianu.
 
 
In primele minute ale reprizei a doua, se spulbera o speranta de gol, prin ratarea lui Matulevicius. Mingea, trimisa cu capul spre poarta langa bara, Viciu rasufland usurat ca s-a intamplat doar atat.  
 
Vor mai urma o lovitura libera de aproximativ 35 de metri, executata de  Gabriel Vasvari, dar nu nimereste poarta, apoi un  corner de care Viciu reuseste sa scape aparand poarta bine.
 
 
Mult asteptata egalare vine in minutul 66 inscrie cu un lob de maestru in poarta muresenilor, Gabriel Golofca. Spre bucuria botosanenilor, scorul devine 2- 2!
 
La scurt timp scorul se modifica iar. 3-2 pentru FC Botosani, autor fiind Matulevicius, cu o lovitura de cap din plonjon in minutul 73.
 
Acelasi Matulevicius va aduce extaz pe stadionul botosanean cu numai cateva minute inainte de fluierul de final al partidei. Un sprint spre poarta muresenilor si mingea este trimisa de el in poarta, marcand soarta meciului, in minutul 88.
 
Scorul ajunge 4-2, iar FC Botosani, are 14 puncte in sase etape, fiind pe locul IV.
 
 
A fost un meci dramatic, in care eroii de pe stadion au fost atat fotbalistii, cat si suporterii, ultimii incurajandu-si continuu echipa, dandu-le impulsul de care aveau nevoie pentru a juca pana in ultimul minut cu o vointa teribila de a invinge, si chiar la o diferenta nesperata la inceputul meciului.
 
 

Exit mobile version