Home Actualitate “FOAME” de BANI la PRIMARII si PRESIUNI pentru atragerea in CAPCANA a...

“FOAME” de BANI la PRIMARII si PRESIUNI pentru atragerea in CAPCANA a primarilor

Primariile au ajuns la fundul sacului. La unele primarii mai sunt bani de functionare pentru o luna sau doua. Se asteapta rectificarea bugetara cu teama ca banii vor fi impartiti dupa regula dictata de politic. Cu toate acestea, sefii Consiliului Judetean cred ca santajul PSD-ist indreptat spre primari nu va avea prea mari sanse de izbanda.

Gheorghe Sorescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, afirma ca guvernantii incearca sa ascunda cat pot situatia reala, faptul ca tot impartind pomeni electorale se va ajunge intr-o situatie dezastruoasa. Momentul adevarului va fi dupa alegeri, spune Sorescu, dar un moment care ii va ustura pe toti romanii, pentru ca guvernantii merg pe regula “Totul pentru Ponta, totul pentru victorie”, lasand deoparte interesele Romaniei.    

“Zilnic vin primari sa se planga ca nu mai au bani, ca pentru salarii mai sunt fonduri pentru o luna sau doua, cel mult. La unele primarii e situatia mai grea, la altele e mai bunisoara, dar noi am facut o solicitare la Ministerul Dezvoltarii Regionale si toate localitatile au cerut fonduri pentru functionarea primariilor. Numai ca bani nu sunt si nu se spune situatia reala. Acum se promite la toata lumea, se minte in stanga si in dreapta ca se dau bani si colo, si colo, dar momentul adevarului va fi dupa alegeri. Atunci va fi jale”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Sorescu considera ca si in conditiile santajului psd-ist, in care li se promit bani celor care trec “in tabara rosie”, nu vor cadea totusi multi primari in aceasta capcana. Acesta sustine ca “tehnica” de atragere a primarilor este insa una cat se poate de agresiva si impletita din minciuni.

“Este o tehnica foarte parsiva. Se merge de la unul la altul cu mesaje din astea: hai, ce faci, ca, uite, toti ceilalti primari au trecut la PSD, tu ce faci? Cine cade in capcana, cade. E clar ca vor sa faca un partid unic. Dar s-o spuna. Cu legea asta pe care o suspenda este o ilegalitate pe fata. Ai o lege care e buna, dar 45 de zile nu mai e buna, dupa care iar e corecta. E constitutional ce se intampla? Primarii care cad in capcana s-ar putea trezi, dupa o contestatie la Curtea Constitutionala, ca suspendarea aceasta a legii nu a fost legala si atunci si ei au fost pe langa lege. Ce se va intampla atunci? Vor veni, cu coada intre picioare, cei care se trezesc dintr-o data ca nu mai sunt liberali, ci psd-isti? Eu sunt sigur ca oamenii judeca foarte bine aceste lucruri si nu se vor lasa ademeniti in felul acesta”, a mai spus Gheorghe Sorescu, evidentiind si constatarea ca guvernantii au facut greseala de neiertat de a stopa dezvoltarea pentru interesul lor electoral. 

1 COMMENT

Comments are closed.

Exit mobile version