Ce trebuie sa stii cand mergi la pescuit de crap? 3 sfaturi esentiale

One alive carp fish is held in hands

Desi crapul a fost considerat candva ca fiind un peste dur, necomestibil si o prada nesemnificativa pentru pescarii sportivi, pasionatii de pescuit au inceput treptat sa fie atrasi de pescuitul la crap. Acesti pesti se aseamana destul de mult in comportament cu bibanul, reprezentand o provocare chiar si pentru pescarii cu experienta.

Crapul este originar din Europa si Asia, reprezinta o sursa de hrana foarte importanta pentru multe comunitati de acolo. Acesta este capabil sa se dezvolte in condiții diverse si poate fi gasit frecvent in lacuri, rauri si chiar balti. In functie de specie si apa in care il cauti, culoarea crapului poate varia de la verde intens la un auriu stralucitor.

Iata cateva sfaturi pentru pescuitul la crap

Fie ca esti pescar incepator sau, pur si simplu, vrei sa schimbi strategia de pescuit, e important sa ai in vedere o serie de sfaturi utile, care te vor ajuta sa te familiarizezi cu pescuitul la crap, dar sa iti cresti si sansele de a avea parte de o captura semnificativa.

Alege momeala potrivita

Crapul este omnivor si va manca plancton, insecte si larve, dar si tulpini de plante sau diverse buruieni care se pot gasi in apa, ceea ce inseamna ca momeala crapului este relativ usor de ales. Mirosul specific al mancarii poate trezi un mare interes pentru crap. Cu toate acestea, in zonele in care pescuitul se practica frecvent, crapul poate asocia acest miros cu un potential pericol si poate evita acea momeala.

Din fericire, porumbul poate fi o momeala mai ieftina si mai accesibila, care poate atrage crapul mult mai usor. Porumbul dulce la conserva are combinatia potrivita de arome, sarat si dulce, irezistibile pentru crap, iar boabele sunt usor de infiletat direct pe carlig.

Pregateste tija si mulineta

Pescuitul pe rau inseamna, in general, actiune pe distante scurte, astfel incat lungimea ideala a tijei este de aproximativ 1,2-1,8 metri. Totusi, daca pescuiesti pe distante mai lungi, alege o tija de 2,5-3 metri.

De asemenea, cele mai populare mulinete de crap sunt cele cu doua sisteme de tracțiune. Se pot folosi si cele cu monofilament pentru apele cu un curent usor. Daca nu ai deja una sau poate vrei sa cumperi una noua, pe fishingmall.ro gasesti o multime de variante, potrivite pentru gusturile oricui si pentru orice buget.

Gaseste locatia perfecta

Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca pescuiesti in locul potrivit. Crapii au tendinta de a petrece mult timp in apa tulbure si este posibil sa fie mult mai atenti si mai usor de speriat in apa limpede. De asemenea, acesti pesti prefera apele mai calde, asa ca e bine sa te uiti de-a lungul tarmului, dar si pe langa ape si canale laterale dupa apa noroioasa cu vegetatie densa. Crapul isi petrece cea mai mare parte a timpului hranindu-se cu insectele pe care le gaseste in vegetatia acvatica. Cel mai bun moment pentru a merge dupa crap este dimineata devreme.

Crapul este un peste foarte ravnit de pescarii de toate felurile. Totusi, pentru a te asigura de o captura frumoasa, tine cont de sfaturile prezentate si echipeaza-te corespunzator inainte de a pleca de acasa.

sursa foto: envato.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.