Botosani: Lovitura de teatru pe scena politica locala: Buhaianu trece de la PDL la PSD

Zilele trecute, deputatul PDL Catalin Buhaianu si-a anuntat trecerea la PSD. Negocierea se pare ca s-a purtat la nivelul conducerii centrale a PSD. Si nu oricum. Se vorbeste ca deputatul si-ar fi negociat si un post „pe masura”, fie in Prefectura, fie la Inspectoratul Scolar.

„Gurile rele” spun ca in toamna s-ar putea sa avem prefect nou, pe Catalin Buhaianu, iar daca nu, acesta s-ar multumi si cu un post de conducere la Inspectoratul Scolar. Deocamdata, oficial, nimeni nu vrea sa iasa cu declaratii despre aceste perspective. Daca imediat dupa acest anunt deputatul a preferat sa nu iasa cu explicatii, in cele din urma acesta a dat un comunicat pentru a-si explica decizia.
„Nu este un secret pentru nimeni faptul ca activitatea mea politica mi-am inceput-o in PSD, mai precis in organizatia de tineret unde am lucrat indeaproape cu actualul premier Victor Ponta. Decizia de a parasi PSD a survenit in principal din cauza neintelegerilor si conflictelor directe pe care fostul presedinte PSD Botosani, Constantin Contac le-a alimentat in ceea ce ma priveste. Tot atunci am explicat ca motivul pentru care am trecut in randurile democrat liberalilor a fost posibilitatea de a indeplini anumite proiecte pe care le aveam pentru cetatenii care ma votasera si imi conferisera mandatul de parlamentar. Acesta este si motivul de acum pentru care parasesc PDL revenind la PSD”, explica, cu doua zile in urma Catalin Buhaianu.
Mai departe, in acelasi comunicat, Buhaianu arata ca a avut o relatie stransa cu actualul premier. „Nu am ascuns niciodata relatia mea personala de prietenie cu premierul Victor Ponta. Nu ascund nici acum ca aceasta relatie personala a avut importanta in decizia mea de a reveni la PSD”, a mai subliniat deputatul PDL, inregimentat acum la PSD.
Pentru a lamuri si fostele ale atacuri la adresa celui despre care spune acum ca-i era prieten, Buhaianu mai precizeaza: „In primul rand, relatiile mele de familie sau de prietenie nu le-am amestecat niciodata cu politica. In al doilea rand, orice lupta am dus contra PSD sau Victor Ponta a fost de pe pozitia politica in care ma aflam la acel moment”.
Catalin Buhaianu nu crede insa ca i s-ar potrivi atributele de genul „traseist” sau chiar „tradator”. „Cer, de aceea, a nu se confunda optiunea mea politica cu tradarea!”, se mai arata in comunicat.
Sefii organizatiei locale PSD par sa nu vrea pe moment sa se afiseze cu cel despre care se spune ca ar fi noua „achizitie”, chiar daca la centru jocurile ar putea fi deja facute. Ei spun ca Buhaianu nu a negociat cu ei intrarea in PSD si ca de fapt nici nu este deocamdata PSD-ist.
„Dansul va activa in grupul PSD, fara a fi insa membru al acestui partid. Una este calitatea de membru al unui grup parlamentar, la care se pot afilia si deputati fara apartenenta politica si alta este calitate de membru de partid”, explica deputatul Andrei Dolineaschi.
Cu declaratii a iesit si Ovidiu Portariuc. „Conform statutului PSD, dl. Buhaianu trebuie sa parcurga o serie de etape pentru a putea fi primit in partid si in niciun caz nu poate pretinde la candidatura in urmatorii ani”, a tinut sa precizeze vicepresedintele Organizatiei judetene a PSD, Ovidiu Portariuc.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.