Home Social Ce DAUNE provoaca sanatatii, CARNEA de PUI cu HORMONI? O putem RECUNOASTE?

Ce DAUNE provoaca sanatatii, CARNEA de PUI cu HORMONI? O putem RECUNOASTE?

Carnea de pui injectata cu hormoni aduce, incontestabil, daune sanatatii, chiar daca nu se deosebeste, ca textura, de carnea organica.

Iti poti da seama insa daca ai cumparat un produs sanatos sau unul nesanatos ?
 
Se stie, ca puii crescuti natural nu sunt la fel de dezvoltati ca cei carora li se injecteaza hormoni. De altfel, acesta este si motivul pentru care s-a ajuns la metoda injectarii cu hormoni: sa fie carne mai multa pe gainile crescuta pentru sacrificare.   
 
In privinta bogatiei nutritive a carnii tratate se poate spune ca este aceeasi cu cea a carnii organice. Atat carnea organica, cat si cea tratata cu hormoni, sunt bogate in nutrienti precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri contin cantitati de grasimi saturate si nesaturate, precum si proteine, dar carnea injectata este mai periculoasa pentru organism, scrie, scrie healthychild.org.
 
Mai exact, hormonii injectati in pasarile care ajung in comert sunt responsabili pentru multe probleme de sanatate: anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioza, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii.
 
Daca mai luam in calcul si faptul ca acesti pui sunt tratati cu antibiotice ca sa reziste mai bine bolilor, crestem lista problemelor de sanatate pe care le pot dezvolta cei care consuma aceasta carne : imunitatea scazuta,  Mai ales atunci cand se consuma frecvent carne de pui. 
 
Iar daca ne gandim la cum recunosatem carnea aceasta daunatoare, trebuie spus ca si antibioticele contribuie la ingrasarea pasarilor, asa ca o gaina grasa din galantar ar putea fi burdusita cu hormoni si cu antibiotice.  
 

Dar, in afara de acest aspect, nu prea avem cum sa ne dam seama daca puiul din galantar este un pericol pentru sanatate sau nu. Asa ca, o masura de precautie ar fi sa cumparam carne de producatorii locali, in cazul acestora avand o siguranta mai mare ca nu cumparam ceva care ne-ar putea aduce mari necazuri de sanatate. 

 
Ar mai fi si citirea etichetei. Daca vedem pe aceasta trecute si alte substante, pe langa carnea de pui, posibil sa fie vorba de un produs „impanat” cu hormoni.
 
Dar, ca sa fim siguri, mai bine mancam carne de pui mai rar, si sa aducem in alimentatia noastra mai des fructele si legumele. 
 

Exit mobile version