Home Social LOCUINTA DISTRUSA partial de un SCURTCIRCUIT electric

LOCUINTA DISTRUSA partial de un SCURTCIRCUIT electric

O familie din satul Dacia, comuna Nicseni, a fost pagubita de foc de cca. 35.000 de lei. La atat se ridica valoarea bunurilor distruse intr-un incendiu produs duminica seara.

Generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric, incendiul s-a extins cu repeziciune la o parte din acoperisul casei. Totodata, exista pericolul ca flacarile sa se propage la bunurile din interior, dar si la anexele din gospodarie.
 
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani a fost solicitat sa intervina pentru stingerea incendiului putin inainte de ora 20.00. La fata locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detasamentului Botosani, cu doua autospeciale, dar si pompierii voluntari din Nicseni.
 
Interventia a durat mai bine de o ora si jumatate, fiind salvate bunuri materiale in valoare de cca. 70.000 de lei.
  
Pentru inlaturarea pericolului de incendiu din locuintele botosanenilor, specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani recomanda:
– nu lasati nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de calcat, resou, radiator si altele asemenea;
– instalati si utilizati aparatura electrocasnica respectand cu strictete indicatiile producatorului ce sunt mentionate in prospectul produsului;
– verificati periodic cordoanele de legatura  ale aparatelor electrice si luati masuri pentru inlocuirea  acestora atunci cand sunt uzate.
 

Exit mobile version