USTUROIUL, un adevarat miracol al naturii, poate fi TOXIC ! Depinde de unde este IMPORTAT

Conteaza foarte mult de unde provine usturoiul pe care il consumam. Cunoscut ca un aliment minune, usturoiul e consumat de multi romani, tocmai datorita proprietatilor sale miraculoase pentru sanatate.

Uneori insa, usturoiul nu numai ca nu mai are calitatile pe care i le cunoastem, dar poate si dauna, poate fi toxic. 
 
Este ceea ce se spune despre usturoiul importat din China.  Potrivit healthyfoodhouse.com, usturoiul produs in China ar fi toxic deoarece  producatorii chinezi, in goana pentru productii cat mai mari, folosesc pesticide interzise de lege pentru a accelera cresterea legumelor si fructelor pe care le cultiva. Acestia spun ca in China s-ar folosi parathion si phorat, care au un efect devastator asupra corpului.
 
Cum ne putem da seama daca am cumparat usturoi chinezesc ? Iata cateva deosebiri fata de usturoiul autohton:
 
– Usturoiul chinezesc este mai usor si mai putin bombat.
– Usturoiul romanesc este mai gustos si are un miros mai puternic decat cel produs in China.
– Producatorii chinezi indeparteaza radacinile si cotorul reducand din greutatea produsului pentru economie la transport.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.