Conteaza foarte mult de unde provine usturoiul pe care il consumam. Cunoscut ca un aliment minune, usturoiul e consumat de multi romani, tocmai datorita proprietatilor sale miraculoase pentru sanatate.
Uneori insa, usturoiul nu numai ca nu mai are calitatile pe care i le cunoastem, dar poate si dauna, poate fi toxic.
Este ceea ce se spune despre usturoiul importat din China. Potrivit healthyfoodhouse.com, usturoiul produs in China ar fi toxic deoarece producatorii chinezi, in goana pentru productii cat mai mari, folosesc pesticide interzise de lege pentru a accelera cresterea legumelor si fructelor pe care le cultiva. Acestia spun ca in China s-ar folosi parathion si phorat, care au un efect devastator asupra corpului.
Cum ne putem da seama daca am cumparat usturoi chinezesc ? Iata cateva deosebiri fata de usturoiul autohton:
– Usturoiul chinezesc este mai usor si mai putin bombat.
– Usturoiul romanesc este mai gustos si are un miros mai puternic decat cel produs in China.
– Producatorii chinezi indeparteaza radacinile si cotorul reducand din greutatea produsului pentru economie la transport.