Leo Grozavu, despte erorile de arbitraj si despre suspendarea lui Golofca pentru patru etape

„Arbitrajele din acest sezon au influentat in multe randuri rezultatele finale”, afirma raspicat tehnicianul principal al FC Botosani, Leo Grozavu.

Antrenorul echipei botosanene de Liga I lasa de inteles ca in cazul unor echipe „importante”, arbitrii nu cantaresc cu aceleasi greutati greselile de pe teren. Din acest motiv, Leo Grozavu este convins ca suspendarea pe patru etape a mijlocasului Catalin Golofca este o decizie mult prea dura, care s-ar fi „indulcit” daca ar fi fost vorba de un jucator al unei alte echipe.

„Ati vazut si aseara, un meci de Cupa Romaniei, e suficienta o singura faza si intoarce rezultatul final. Noi ne asumam cartonasele rosii pe care le-am incasat. Au fost greselile noastre, dar eu cred ca daca in locul lui Golofca era un alt jucator, de la o alta echipa, nu vreau sa dau nume, nu ar mai fi primit cartonas rosu. Era 0-2, aveam deja un jucator eliminat si a fost un exces de zel. Toate astea trebuie sa ne dea de gandit. Nu atac pe nimeni in mod direct, dar cei care organizeaza campionatul ar trebui sa fie mai atenti. Ei traiesc din taxele cluburilor si din amenzi. Amenzi exorbitante pentru ce se intampla pe teren. Arbitrii stiu ce au de facut. Ei nu patesc nimic niciodata. Antrenorii platesc cu postul, jucatorii platesc cu bani, dar arbitrii merg inainte. Pentru gestul pe care l-a facut Golofca nu s-a analizat deloc. Daca era alta echipa, vedeati peste tot: stati ca nu a fost, cum a fost… mai erau vreo 3 comisii, iar la un moment dat ajungeau sa-si ceara si scuze pentru ca l-au suspendat pe jucator”, a spus Leo Grozavu.

De asemenea, antrenorul principal al FC Botosani si-a exprimat nemultumirea si pentru ca in timp ce Liga Profesionista de Fotbal cere respectarea cu strictete a unor conditii, in cazul unor cluburi inchide ochii si nu mai arata aceeasi strictete.

„Vedeti si pe ce terenuri se joaca. Ei sunt adevaratii actori si nu exista niciun respect. Am jucat la Targu Mures pe un teren impracticabil. Ca si cei de la Targu Mures au jucat pe acelasi teren, da. Au fost mai bine pregatiti, dar nu se poate juca fotbal pe un asemenea teren. Ni se cer fel si fel de conditii ca sa putem juca in campionat, dar vine arbitrul si spune: da, se poate juca! Pai el ce sa zica? El nu are nicio grija. Dar cine plateste daca un jucator se accidenteaza pe un asemenea teren? Daca Willie se accidenta? Cine plateste daca isi rupea ligamentele? Plateste Liga? Platesc cei de la Comisia Centrala de Arbitri? In niciun caz”, a spus Leo Grozavu.

In cazul lui Golofca, decizia arbitrilor a fost nu doar de suspendare pe patru etape, ci si de amendare cu 8.000 de lei a jucatorului. Mijlocasul isi va plati singur amenda, spune antrenorul Grozavu.

„Jucatorul va plati amenda. Nu stiu daca s-a mai intamplat pana acum, dar va fi primul jucator care-si va plati amenda. Ai facut-o, trebuie sa o tragi. Altadata sa invete… A doua oara sigur nu mai faci. Doar asa ne civilizam. Va avea de tras Golofca. Imi pare rau pentru el”, afirma Leo Grozavu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.