Home Economie FISC: Persoanele fizice cu venituri din activitati independente trebuie sa isi declare...

FISC: Persoanele fizice cu venituri din activitati independente trebuie sa isi declare baza de calcul pentru CAS pana la 31 ianuarie

Cum calculeaza Fiscul contributiile la pensii datorate de persoanele fizice
Ordinul ANAF nr. 1176/2012, nepublicat in Monitorul Oficial si obtinut in exclusivitate de AvocatNet.ro anul trecut, precizeaza ca declaratiile privind venitul asigurat in sistemul public de pensii depuse de contribuabili se prelucreaza cu ajutorul unei aplicatii informatice, fiind efectuate verificari de coerenta a datelor declarate de contribuabili referitoare la datele de identificare declarate, precum si la incadrarea venitului baza de calcul intre limitele prevazute de lege (741 de lei – 10.585 lei).
Declaratiile privind venitul asigurat la sistemul public de pensii se prelucreaza de catre organele fiscale pe masura primirii. Mai exact, declaratiile depuse anual, pana la termenul de 31 ianuarie, se prelucreaza in termen de 10 zile lucratoare de la data depunerii acestora, in timp ce termenul este de numai doua zile lucratoare pentru declaratiile depuse de contribuabilii care incep in cursul anului o activitate.

Exit mobile version