Chimicalele din hrana noastra

Ambalajele nu sunt sigure
Aluminiul se gaseste peste tot: in apa, in sol, in aer. Implicit, acest metal ajunge, in cantitati foarte mici, si in fructele si in legumele cultivate in soluri cu un nivel crescut de aluminiu. Din pacate, in privinta legumelor si fructelor cu aluminiu nu putem face prea multe.
Insa putem totusi limita nivelul de aluminiu ingerat evitand ambalajele care contin aluminiu. Unele lactate au pe interiorul cartonului in care sunt ambalate aluminiu, pentru pastrare indelungata. Specialistii spun ca lactatele, avand o consistenta grasa, absorb o cantitate mare de metale. Prin urmare, este cel mai periculos sa bem lapte din cutii cu aluminiu. Insa si alimentele impachetate in folie de aluminiu sau alimentele preparate la cuptor in aceasta folie absorb metalul si, astfel, in sange ajunge o cantitate mare de aluminiu.
Dozele de peste 8 grame de aluminiu pe zi, in cazul unui adult, duc la afectiuni ale sistemului nervos central, cum sunt Parkinson, Alzheimer si la encefalopatia dializatilor (o forma de dementa specifica persoanelor care fac dializa). De asemenea, aluminiul mai este de vina pentru aparitia anemiei si osteomalaciei (oase moi si casante).

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.