Chimicalele din hrana noastra

Ce este falsul alimentar
Se considera ca un aliment este falsificat daca:
– orice constituent valoros a fost partial sau total eliminat din formula originala;
– orice substanta a fost substituita partial sau total;
– orice defect a fost ascuns, in orice maniera;
– orice substanta a fost adaugata, amestecata sau ambalata pentru a mari volumul sau greutatea si a reduce calitatea;
– se utilizeaza ingrediente si aditivi neadmisi sau in doze mai mari decat cele reglementate;
– produsul este aranjat sa para a fi mai bun sau mai valoros decat este in realitate.
Din cele 317 E-uri utilizate in Uniunea Europeana si, implicit, in Romania, doar aproximativ 100 sunt considerate inofensive.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.