Chimicalele din hrana noastra

Chimicalele ne imbolnavesc
• Ftalatii si bisfenolul A – pot imita, bloca sau afecta producerea anumitor hormoni, cum sunt estrogenii, androgenii si cei tiroidieni. Efectele sunt problemele de reproducere, fertilitatea redusa, tulburarile de natura neurologica, comportamentala si de dezvoltare.
• Unele E-uri, acrilamida si semicarbazidele – sunt considerate responsabile pentru mai multe tipuri de cancer.
• Aluminiul si pesticidele – afecteaza anumite structuri din creier si favorizeaza formarea placilor care inhiba dezvoltarea neuronilor din zonele memoriei.
• E-urile din categoria sulfitilor – duc la aparitia astmului. Alte substante chimice, cum sunt cele din floricelele de porumb cu aroma de unt, afecteaza functiile plamanilor.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.