Chimicalele din hrana noastra

Solutia: alimentele organice sau bio
Desi la noi in tara ocupa doar unu la suta din piata alimentelor, produsele bio sunt cea mai buna solutie pentru a evita pericolele reprezentate de substantele toxice. Acestea provin din culturi netratate cu pesticide, sunt mai putin colorate, dar au un gust mai natural. Si carnea si produsele lactate bio sunt de preferat, pentru ca acestea nu contin nici hormoni, nici antibiotice (cu care sunt tratate, de obicei animalele) si, in plus, animalele de la care provin au fost hranite la randul lor cu mancare netratata.
De asemenea, alimentele organice sau bio nu trebuie sa contina aditivi artificiali, ceea ce le face sa se altereze mai repede decat cele obisnuite. Conservantii chimici sunt inlocuiti cu cei naturali, cum este, de exemplu, acidul lactic. Pentru a se conserva, unele alimente sunt tratate termic. Si alimentele pe a caror eticheta este inscrisa mentiunea „integral” sunt o alternativa sanatoasa la alimentele industriale. Acestea sunt, in general, alimente neprocesate si nerafinate.
Alege ouale care au inscris pe coaja un cod care incepe cu cifra 0, 1 sau 2, in niciun caz 3.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.