Solutia: alimentele organice sau bio
Desi la noi in tara ocupa doar unu la suta din piata alimentelor, produsele bio sunt cea mai buna solutie pentru a evita pericolele reprezentate de substantele toxice. Acestea provin din culturi netratate cu pesticide, sunt mai putin colorate, dar au un gust mai natural. Si carnea si produsele lactate bio sunt de preferat, pentru ca acestea nu contin nici hormoni, nici antibiotice (cu care sunt tratate, de obicei animalele) si, in plus, animalele de la care provin au fost hranite la randul lor cu mancare netratata.
De asemenea, alimentele organice sau bio nu trebuie sa contina aditivi artificiali, ceea ce le face sa se altereze mai repede decat cele obisnuite. Conservantii chimici sunt inlocuiti cu cei naturali, cum este, de exemplu, acidul lactic. Pentru a se conserva, unele alimente sunt tratate termic. Si alimentele pe a caror eticheta este inscrisa mentiunea „integral” sunt o alternativa sanatoasa la alimentele industriale. Acestea sunt, in general, alimente neprocesate si nerafinate.
Alege ouale care au inscris pe coaja un cod care incepe cu cifra 0, 1 sau 2, in niciun caz 3.