Dinamo Bucuresti: 64 de ani de la infiintare (VIDEO)

Sezonul 2008-2009: pozitia a 4-a i-a adus lui Dinamo calificarea in Play-Off-ul Europa League, noua denumire a Cupei UEFA, dar are din nou parte de o aventura scurta in cupele europene, fiind eliminata de o debutanta in Europa, NEC Nijmegen, locul 8 in campionatul olandez in sezonul 2007-2008, dupa 0-1 la Nijmegen si 0-0 la Bucuresti si Dinamo isi ia adio prematur din Europa pentru inca un sezon. Dinamo termina acest sezon pe locul 3 in campionat, la cinci puncte in spatele campioanei Unirea Urziceni.
Abia in sezonul 2009-2010, alb-rosii au revenit in grupele celei de-a doua competitii europene. In turul preliminar, Dinamo a infruntat echipa ceha Slovan Liberec. Prima mansa a fost un cosmar pentru cainii rosii, care au pierdut cu 0-2 dupa un meci intrerupt in minutul 88, deoarece fanii dinamovisti au rupt gardurile de protectie si au intrat pe teren. In urma incidentelor, Dinamo a fost penalizata cu meci pierdut la masa verde (0-3), amenda de 50.000 de euro si trei jocuri pe teren propriu cu portile inchisea. In returul de la Liberec, Dinamo a facut un meci istoric, reusind sa castige cu 3-0 in primele 90 de minute, dupa care a invins cu 9-8 la loviturile de departajare, fiind prima echipa din istoria cupelor europene care reuseste sa se califice in deplasare dupa un meci pierdut acasa la masa verdea. Participarea in grupe nu a fost rasunatoare pentru Dinamo care a obtinut doar doua victorii, ambele cu Sturm Graz (1-0 si 2-1), fiind invinsa de celelalte doua adversare, Galatasaray Istanbul (0-3 si 1-4) si Panathinaikos Atena (0-1 si 0-3). Dinamo a ocupat un modest loc 6 la sfarsitul sezonului, la 16 puncte in spatele primului loc, ocupat de CFR Cluj.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.